Snelle levering door PostNL met Track & Trace.

Gezond Bezig Zijn staat voor veilig winkelen en betalen.

Blanco verpakking. Gezond Bezig Zijn wordt niet als afzender vermeld.

Bestel op werkdagen voor 16:30, dan wordt uw pakket dezelfde dag nog verzonden.

Een lage weerstand

http://gezondbezigzijn.nl/img/info-advies/lage_weerstand.jpg Een goede weerstand zorgt ervoor dat je lichaam zich kan verzetten tegen virussen, bacteriën, schimmels en parasieten. Wanneer je weerstand laag is werkt je afweersysteem niet goed genoeg en kun je ziek worden. Je krijgt sneller griep, een verkoudheid of ontstekingen.

Hoe werkt je immuunsysteem?
Je afweersysteem, immuunsysteem, bestaat o.a. uit witte bloedcellen en lymfeknopen. De witte bloedcellen maken ziekteverwekkers onschadelijk. De lymfeknopen zorgen voor de aanmaak van extra witte bloedcellen. Wanneer je ziek bent zijn je lymfeklieren erg actief en kunnen deze opzwellen.
Ook je huid, darmen en luchtwegen maken deel uit van je immuunsysteem. Je huid is een fysieke barrière die schadelijke stoffen buiten houdt. Komen deze stoffen toch in je lichaam dan kunnen de slijmvliezen in je darmen en luchtwegen deze onschadelijk maken en afvoeren.

Aangeboren en ontwikkeld immuunsysteem
Een deel van je immuunsysteem heb je bij je geboorte meegekregen, je lichaam vecht tegen ziekteverwekkers. Tijdens je leven heb je ook een deel van je immuunsysteem ontwikkeld. Doordat je al eerder in aanraking bent geweest met sommige ziekteverwekkers weet je lichaam de infectie sneller te onderdrukken.

Oorzaken van een lage weerstand
Een lage weerstand kan komen door slaapgebrek, slechte voeding, stress of stoornissen in onderdelen van je afweersysteem. Het gebruik van medicijnen kan ook voor een verlaagde weerstand zorgen.

Symptomen verkoudheid en griep
Iedereen kent het wel, al weken lang heerst er een ‘virus’ waardoor je last krijgt van een verkoudheid en hoesten. Door een verminderde weerstand en slecht weer met regen en wind heb je zo een griepje te pakken.

Een verkoudheid, met daarbij horende hoest is niet hetzelfde als de griep. In het eerste geval voel je je gewoon niet zo lekker en in het tweede geval voel je je echt niet goed en blijf je vaak ook ziek thuis. Bij de griep horen dan ook andere symptomen dan bij een verkoudheid. Bij een verkoudheid kun je voornamelijk last hebben van hoesten en een zere keel en daarnaast snotteren, niezen en een verstopte neus.
Er is sprake van griep wanneer iemand koorts heeft, dit is wanneer iemand lichaamswarmte een temperatuur heeft van 39 graden of meer. Hierbij kan de zere keel overgaan in ernstige keelpijn. Hoofdpijn en een warm, vol en bonzend hoofd is ook een veelvoorkomend symptoom van de griep. Iemand met griep heeft het vaak koud maar kan toch veel zweten. Daarnaast is iemand met griep vaak vermoeid en heeft weinig eetlust.

Weerstand verhogende middelen
Om je weerstand wat extra te verhogen kun je een weerstand verhogend middel nemen. Deze bevatten veelal natuurlijke ingrediënten zoals colostrum. Colostrum speelt een belangrijke rol voor de gezondheid van baby's, maar uit onderzoek is gebleken dat colostrum ook bij volwassenen nog een belangrijke rol heeft: het beschermen tegen infectieziekten, het ondersteunen van het afweersysteem en het stimuleren van het immuunsysteem.

Producten om de weerstand te verhogen.
Klik op het product om het te bestellen.

Hoge Weerstand

Waarom bij Gezond Bezig Zijn?

  • Unieke eigen producten
  • 100% natuurlijke producten
  • Groot assortiment
  • Veilig betalen met o.a. iDeal
  • Snelle levering
  • Discrete verzending
  • Hoge stapelkortingen

Top 5 beste producten

€ 260.00 € 170.00
€ 21.80 € 19.60
€ 34.50 € 29.30
€ 70.00 € 65.00

Discreet verzonden

  • Uw pakket wordt niet bij de buren geleverd.
  • Blanco verpakking. Gezond Bezig Zijn wordt niet als afzender vermeld
  • U kunt uw pakket anoniem bij ons ophalen