Snelle levering door PostNL met Track & Trace.

Gezond Bezig Zijn staat voor veilig winkelen en betalen.

Blanco verpakking. Gezond Bezig Zijn wordt niet als afzender vermeld.

Bestel op werkdagen voor 16:30, dan wordt uw pakket dezelfde dag nog verzonden.

Prigmentvlekken verwijderen

Iedereen heeft wel een paar pigmentvlekken. Of dit nu in de vorm van ouderdomsvlekken, sproetjes of moedervlekken is. Deze ontstaat meestal door blootstelling aan UV straling. Wil je geen pigmentvlekken dan kun je het beste uit de zon blijven. Ook kun je er voor kiezen de pigmentvlekken te verwijderen.

Wat is pigment?
Pigment, ook wel melanine genoemd, is een kleurstof die je huid bruin kleurt. De tint die je krijgt wordt bepaald door de hoeveelheid pigment in de opperhuid. Bij mensen met een donkere huid liggen de zakjes met pigmentkorrels meer verspreid over de huid waardoor een donkere kleur ontstaat.

UV straling
Ultraviolette straling kan ingedeeld worden in drie soorten:
UV-C is de meest krachtige vorm van UV-straling maar bereikt het aardoppervlak niet.
UV-B wordt gedeeltelijk door de dampkring tegen gehouden maar dringt voor een groot deel toch door tot het aardoppervlak. UV-B is de grootste veroorzaker van verbranding door de zon en huidkanker.
UV-A dringt gemakkelijk door tot het aardoppervlak maar is het minst schadelijk. Toch kan UV-A wel leiden tot verbranding en huidkanker.

Soorten pigmentvlekken
Naarmate we ouder worden en meer in aanraking komen met UV straling maakt het lichaam steeds meer pigment aan. Het pigment kan ophopen waardoor een ouderdomsvlek ontstaat. Deze zijn bij oudere mensen vaak zichtbaar op de handen en in het gezicht. Ze zien er uit als bruine leverkleurige vlekjes. Daarom worden ze vaak ook levervlekken of zonnevlekken genoemd. Mensen met een lichte huid, zoals roodharigen, hebben meestal kleine bruine sproetjes. Zonlicht heeft veel invloed op de kleur en hoeveelheid. Ze komen meestal voor in het gezicht en op de schouders. In de zomer zijn het er vaak meer dan in de winter.

Moedervlekken zijn pigmentvlekken die je al vanaf je geboorte hebt. Iedereen heeft er wel één en gemiddeld hebben we 25 moedervlekken per persoon. Een moedervlek is een zichtbare ophoping van pigment. Een moedervlek is meestal ongevaarlijk. Toch is het altijd aan te raden ze goed in de gate te houden want als ze veranderen van kleur of vorm kan het een melanoom worden. Je kunt dan deze dan het beste laten onderzoeken door een arts.

Vrouwen kunnen tijdens de zwangerschap te maken krijgen met een zwangerschapsmasker. Dit zijn pigmentvlekken in het gezicht die ontstaan door een verandering in de hormoonhuishouding. Vaak komt een zwangerschapsmasker voor op het voorhoofd, de wangen en rond de mond.

Hoe kun je pigmentvlekken verwijderen?
Pigmentvlekken door hormonale schommelingen, bijvoorbeeld na een zwangerschap, trekken meestal vanzelf weg. Een enkele keer blijven ze nog gedeeltelijk zichtbaar. Pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, moedervlekken en sproeten zijn te verwijderen met een laserbehandeling of een huidbleekmiddel. Bij het kiezen van een behandeling of product is het aan te raden er op te letten dat deze ook de aanmaak van nieuw pigment remt. Wanneer alleen de bovenste huidlaag gebleekt wordt zal er met een paar maanden weer een nieuwe huidlaag met nieuw pigment terug komen, de behandeling is dan voor niets geweest.

Producten voor een egale huidskleur.
Klik op het product om het te bestellen.

Sterwit Skin, Skin Whitening, Superbruin

Waarom bij Gezond Bezig Zijn?

  • Unieke eigen producten
  • 100% natuurlijke producten
  • Groot assortiment
  • Veilig betalen met o.a. iDeal
  • Snelle levering
  • Discrete verzending
  • Hoge stapelkortingen

Discreet verzonden

  • Uw pakket wordt niet bij de buren geleverd.
  • Blanco verpakking. Gezond Bezig Zijn wordt niet als afzender vermeld
  • U kunt uw pakket anoniem bij ons ophalen